Výsledky soutěže EY Podnikatel roku 2017

Včerejší večer se nesl v duchu vyhlašování vítězů 18. ročníku prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2017 České republiky. Hrdým držitelem Ceny České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění se stal Josef Kouřil – zakladatel a majitel společnosti WIKY, spol. s r.o. a taktéž provozovatel oXyShopu na míru Wiky hračky. Gratulujeme!

Nejprestižnější světová soutěž

Soutěž EY Podnikatel roku oceňující výjimečné osobnosti v podnikání má dlouhou tradici nejen v České republice. Řadí se totiž mezi nejprestižnější světové soutěže a pravidelně se vyhlašuje v téměř 60 zemích na 6 kontinentech. Jejím cílem je nejen vyznamenat ty nejlepší podnikatele, ale především je ukázat veřejnosti a dát vzory mladým, začínajícím podnikatelům.

Hlavní kategorii, EY Podnikatel roku České republiky, vyhrál Lubomír Stoklásek za společnost AGROSTROJ Pelhřimov, a.s., který tak bude ČR reprezentovat na celosvětovém finále v Monte Carlu. Vítězové ceny EY Technologický podnikatel roku 2017 jsou Jan a Jaromír Hvížďalovi za společnost JHV – Engineering s.r.o. Titul EY začínající podnikatel roku 2017 získal Oliver Dlouhý z Kiwi.com s.r.o., který byl taktéž finalistou v hlavní kategorii - vítězství v ní mu uniklo o jediný hlas.

EY Podnikatel roku 2017

Nejnovější oceňovanou kategorií je Cena České televize – Podnikatelský přínos kultuře a umění. Do této soutěže se mohou zařadit účastníci, kteří svými projekty podporují kultivaci českého veřejného života – ať už skrze umění nebo zaměření na veřejný prostor.

Vítězem této ceny je Josef Kouřil, majitel firmy WIKY spol. s r.o.. Mimo svoji činnost v této firmě se pan Kouřil zaměřuje na rozvoj převážně Hodonínské oblasti. Mezi jeho zásluhy patří například vybudování kaple v Bukovanech, projekt na výstavbu Bukovanského mlýna se statkem, sklípkem, hotelem a restaurací, který v sobě navíc ukrývá i expozici muzea a galerii. Aktuálně se jeho pozornosti těší projekt Cesta českých panovníků – jeho záměrem je vysázet 220 lip společně s následnou instalací 79 soch českých panovníků.
Podle tohoto vítěze by se každý úspěšný podnikatel měl zajímat o společnost a pomáhat jí.

Wiky hračky

Společnost WIKY spol. s r.o., kterou pan Kouřil vlastní, se zaměřuje na prodej hraček a papírenského zboží. Za své působení prodali hračky v hodnotě 8 miliard korun. Tato firma provozuje přes 50 kamenných prodejen a řadí se tak mezi největší hráče na trhu. Jak sami říkají, snaží se všem přinášet „jednoduše radost“, provozují proto kromě sítě maloobchodních prodejen i vlastní velkoobchod.
Spojení těchto kanálů logicky vyústilo v propojení firmy a jejích zákazníků v online světě. Eshop Wiky hračky využívá pro svůj online prodej Eshop na míru od oXyShopu. Toto řešení umožňuje svým zákazník propojit oba světy – kamenné prodejny a eshop. Zákazníci si například na eshopu mohou vybrat mezi klasickým nákupem s doručením domů, ale také mají možnost si vybrané zboží zarezervovat na své oblíbené prodejně a například po cestě domů z práce si ho vyzvednout.

Všem účastníkům soutěže EY Podnikatel roku 2017 posíláme gratulace a přejeme mnoho úspěchů našemu reprezentantovi, panu Stokláskovi, v celosvětovém finále!

arrow icon