Proč by měly e-shopy využívat fulfillment služby?

Fulfillment je služba, která za vás zařídí kompletní skladovací a logistický servis od převzetí až po doručení balíku vašemu zákazníkovi. Vy se tak můžete starat pouze o plynulý chod vašeho e-shopu. Jaké jsou další výhody služby? Pro koho je vhodná?

Fulfillment = komplexní logistické služby

Fulfillment je služba, která pro e-shopy zařídí komplexní logistické služby – převzetí zboží, skladování, kompletaci, balení i dopravu. Funguje jako tzv. sdílený sklad, ve kterém se o váš sortiment postará tým profesionálů. Ten za vás vyřeší i takové věci jako vedení a kontrolu skladového hospodářství, zpětnou logistiku v podobě reklamací a vratek či vyřizování cel a další administraci.

Navzájem s dalšími uživateli poté sdílíte nejen prostory, vybavení a technologie skladu, ale máte i jednotný informační systém, personál, dodavatelské zdroje (dopravu, odpady, balící materiál atd.). Zboží se poté expeduje současně i se zbožím dalších uživatelů. Díky tomuto principu snižujete své náklady.

Jak fulfillment funguje?

Poskytovatel fulfillment služeb nejdříve provede analýzu vašeho e-shopu – s čím obchodujete, jak e-shop funguje, kolik objednávek zpracováváte, jakým způsobem řešíte logistiku, co všechno potřebujete u zboží kontrolovat, aby nedocházelo k chybovosti a další.

Na základě provedené analýzy navrhne ideální layout skladovacího prostoru. Zároveň navrhne také nejvhodnější způsob skladování zboží s ohledem na jeho velikost, hmotnost a další parametry. Platíte pouze za tu plochu, kterou skutečně využíváte.

Veškerá data o zboží, skladových zásobách, objednávkách nebo zásilkách můžete sledovat pomocí webového skladu online. Nemusíte se tak bát, že byste nad zbožím ztratili kontrolu.

Výsledkem fulfillment služby je zajištění plynulého fyzického toku vašeho zboží při co nejnižších nákladech.

Výhody využívání fulfillment služeb:

  • Úspora času - e-shopeři se můžou plně soustředit na svoje podnikání a nemusí řešit logistické služby.
  • Úspora provozních nákladů - klienti sdílející jeden sklad se dělí o náklady na přepravu a obalový i spotřební materiál. Díky tomu získají výhodnější ceny v dodavatelském řetězci.
  • Úspora fixních nákladů - e-shopeři platí pouze za aktuálně využitou plochu a vynaložený výkon zaměstnanců fullfilment firmy za dané období.
  • Úspora investičních nákladů - na sklad a kauci, regály, stoly, manipulační techniku, pracovní pomůcky a oblečení, technologie atd.
  • Úspora času a starostí při růstu e-shopu - při hledání větších prostor, zaměstnanců, nového vybavení atd.
  • Úspora v legislativě - e-shoper se nemusí starat o povolení, certifikáty pro skladování, revize regálových systémů, revize hasících přístrojů, elektro revize atd.

Pro koho je služba vhodná?

  • Začínající e-shop: Právě jste postavili nové e-commerce řešení a raději svůj čas investujete do aktivit podporujících jeho chod než do skladovacích a logistických činností.
  • Malý e-shop: Začínali jste jako "garážový" e-shop, ale daří se vám a rostete. S tím souvisí i vyšší počet objednávek a nutnost pořízení skladu, o který ale nemáte čas se starat z časového, legislativního nebo personálního hlediska.
  • Střední e-shop: Rostete, přemýšlíte nad expanzí na další trhy a řešíte, jak své zboží co nejefektivněji dostat k zákazníkům.
  • Velký e-shop: Prodáváte velké množství produktů zákazníkům na českém i zahraničním trhu, řešíte optimalizaci logistických nákladů, outsourcing reverzní logistiky (vratky, reklamace), chcete eliminovat chybovost a být maximálně efektivní.

Fulfillment ke každému e-shopu přistupuje individuálně v závislosti na jeho velikosti a potřebách, proto je vhodný pro malé, střední i velké e-shopy. Každý e-shop následně platí pouze za reálně využitou skladovací plochu, která vychází z navrženého skladovacího layoutu.

Zajímá vás, jak využít fulfillment služby?

Napište nám na e-mail marketing@oxyshop.cz a my vám pomůžeme vybrat vhodného partnera i rámec služeb.

arrow icon